Ung mand straffes mildt trods dødstrusler, hærværk og våbenbesiddelse

En skriftlig dødstrussel, besiddelse af peberspray samt hærværk mod et lokalt pizzeria var de lovovertrædelser, som en 26-årig mand blev anklaget for den 20. november i Horsens byret.

Onsdag eftermiddag klokken 13.00 blev en mand fra Horsens anklaget for fire forhold. Retssagen blev ikke gennemført uden slinger i valsen, og tiltalte nød sandsynligvis godt af et vidne med manglende danskkundskaber samt en forsvundet USB-nøgle med afgørende videoovervågning. Dommerne måtte derfor dømme tiltalte på trods af udeblivelsen af essentielle beviser, da de besluttede sig for, at dommen ikke skulle udsættes yderligere. Den 26-årige mand slap med 20 dages betinget fængsel.

“Hør her din lille djævel. Det er en kæmpe hån mod Gud, din djævletilbedende anti-engel. Hvis du ikke er en god mor, vil jeg ikke alene slå dig ihjel, jeg vil sørge for, at din død bliver smertefuld og grusom”.

Sådan skrev tiltalte til sin søns mor tilbage i oktober 2017, efter hun havde spurgt, om han ville med til deres fælles barns dåb. For dødstruslen blev han anklaget for § 266, og han erkendte sig skyldig i beskeden:

“I min depressive, alkoholiske selvmordstilstand, har jeg sikkert skrevet det, ja”.

Anklageren konfronterede efterfølgende tiltalte med tre forhold, der alle var foregået 31. maj 2019. To af forholdene havde relation til hærværk mod Babas Pizzeria i Horsens. Omkring 02.30 den pågældende nat blev manden tilbageholdt af politiet, fordi han var mistænkt for at kaste potteplanter mod og tisse op ad butikkens facade. Et vidne, som har relation til pizzeriaet, havde angiveligt overhørt seancen, hvorfor han havde fået fat på politiet. Vidnet var usikker på dansk, og hans forklaringer blev tydeligt svækket af et manglende greb om sproget. Politibetjenten, der denne nat havde haft fat i den formodede gerningsmad, var sikker på, at det var tiltalte i retssalen, der havde begået gerningen. Dog manglede USB-stikket med videoovervågning fra stedet, som med sikkerhed kunne have fastslået gerningsmandens identitet. 

Sent på forårsnatten, omkring 04.00, var han atter i kontakt med politiet. Denne gang med en peberspray på sig, hvorfor han blev dømt under Våbenlovens § 2 h. Tiltalte tilstod, men påstod, at det ikke var intentionel besiddelse. Efter sigende var den kun hos ham grundet en forglemmelse.

”Det er første gang, den har været hos mig. Min ven viste mig den tidligere på aftenen, og så havde jeg glemt at få den ud af lommen igen”, forklarede han.

Omkring klokken 14.15 gik dommerne ud for at votere dom. Under pausen blev tiltalte i retssalen, men bevægede sig over til vinduet, hvor han i mindst 15 minutter skuede ud over Horsens by. Forsvareren havde forladt sin stol for at trække noget luft, men anklageren blev siddende på sin plads til højre for dommerne, og der hang en lettere akavet stilhed i lokalet, kun afbrudt af den sagte rapmusik, som tiltalte lyttede til på sin telefon. 

14.35 faldt dommen. Den lød på 20 dages betinget fængsel, et påbud om behandling for alkohol og narkotikamisbrug samt selvbetaling af sagens omkostninger. 

Tiltalte var tydeligt lettet. Han gav smilende hånden til sin forsvarer og udbrød et ”Tusinde, tusinde tak”.

Forsvareren var ligeledes godt tilfreds med udfaldet og udtalte:

” Dommen er fint afstemt i forhold til hans person. Han skal have den rigtige hjælp til at komme på rette spor. Det tror jeg, anklager er helt enig i”, hvortil han kiggede over på anklageren, der tilkendegav sin enighed. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *